iCloud

HOE WERKT iCLOUD ?

Met iCloud kunt u allerlei documenten delen tussen uw PC en uw Ipad.

Met iCLoud creŽert u in feite een virtuele harde schijf, de iCLoud Drive, op de servers van Apple die bereikbaar is via het internet vanaf uw PC en al uw mobiele apparaten.

Wijzigt u een iCloud document dan is de wijziging onmiddellijk te zien op alle andere apparaten. Ideaal voor het beheren van een agenda bijvoorbeeld.

HOE LEIDMOTIEF LEZEN OP DE IPAD ?

Leidmotief is een pdf-publicatie met talrijke foto's en is bijgevolg niet bedoeld om te worden afgedrukt maar om te worden opgeslagen op een PC en te worden gelezen op een tablet.

Leidmotief via onze site downloaden op de Ipad en openen met een app als Ibooks bijvoorbeeld heeft het nadeel dat er geheugenruimte op de Ipad in beslag wordt genomen door de app. Leest u veel kranten en tijdschriften op deze manier dan stoot u al snel aan de grenzen van het geheugen van uw Ipad. Er is een betere manier en dat is gebruik te maken van iCloud.

HOE TE WERK GAAN ?
  • STAP 1 : Installeer iOS 8.4 op de Ipad. Maak daarvoor geheugen vrij indien nodig. Door gebruik te maken van Icloud zal u ongetwijfeld een aantal apps kunnen weggooien.

  • STAP 2 : Installeer "iCloud for windows" op uw PC of schakel iCloud in op uw Mac via systeemvoorkeuren. U heeft nu een iCloud Drive op de PC waarin u de documenten bewaart. U krijgt 5 GB gratis van Apple. Heeft u meer geheugen nodig dan zijn de kosten 0.99 euro/maand (20 GB) en 3.99 euro/maand voor 200 GB.

  • STAP 3 : Maak een iCloud account aan op uw Ipad via Instellingen /iCloud.

  • STAP 4 : Installeer een iCloud-compatibele app op de Ipad om uw iCloud-documenten te kunnen lezen, bijvoorbeeld Documents 5 van Readdle.

  • STAP 5 : Download Leidmotief van onze site en kopiŽer het document naar de iCloud drive op uw PC. Hou tevens een backup-exemplaar op uw harde schijf. Leidmotief is nu beschikbaar op uw Ipad via Documents 5. Hier kan u de inhoud van de iCloud Drive bekijken.